Vitamin Kesuburan untuk Lelaki

Couple ignoring each other --- Image by © Lou Cypher/Corbis

Salam semua,

Saya selalu mendapat masalah perempuan yang telah berkahwin yang masih belum mendapat bayi. Tetapi biasanya saya akan tanya dahulu, “Sudah jumpa doktor tak?”

“Belum lagi puan”

“ooooo Ye ke, saya cadangkan puan cek doktor dahulu untuk lebih tepat untuk mengetahui masalah kesuburan puan dan suami”

Di dalam masalah kesuburan ini, ianya bukan terletak di bahu isteri semata-mata, pihak lelaki adalah menyumbang kepada masalah kesuburan ini. Di Shaklee kita ada vitamin untuk membantu memulihkan masalah kesuburan. Vitamin ini dapat membantu untuk memberikan nutrisi terbaik untuk lelaki.

Apakah nutrien yang penting dalam kesuburan lelaki?

Vitamin C – Membolehkan Sperma Bergerak Bebas

Bayangkan satu apabila anda berada dalam satu kumpulan orang yang sangat ramai dan bersesak-sesak. Nak bergerak pun sangat sukar. Begitulah keadaan bila sperma kekurangan vitamin C. Ia menyebabkan sperma bergumpal. Vitamin C membantu sperma bergerak aktif dan cergas.

Zinc – Mineral Lelaki

Zinc penting dalam penghasilan testosterone, hormon penting bagi lelaki. Kekurangan testosteron menyebabkan ketidaksuburan.

Vita E & Selenium – Memberi Tenaga Kepada Sperma

Pelbagai kajian dilakukan ke atas pasangan yang tiada anak dengan menggunakan Vitamin E dan ia menunjukkan hasil yang positif!. Vitamin E adalah anti oksida, dia boleh membantu untuk memulihkan sperma-sperma yang telah rosak untuk pulihkan semula sperma tersebut, Apabila sperma rosak, dia tidak boleh menembusi ovum wanita.

 

Leave a Reply