Langkah-langkah Pencegahan Yang Perlu Dilakukan Untuk Sakit Strok

vivix untuk strok

Antara langkah-langkah pencegahan yang boleh dilakukan untuk menghindari terkena penyakit strok adalah:

 • Mengambil diet yang sihat, meningkatkan pengambilan buah-buahan, sayur-sayuran, ikan dan herba tertentu seperti bawang putih. Makan oren dan buah-buahan sitrus yang lain boleh membantu mengurangkan risiko strok, mungkin kerana sebatian yang dipanggil flavonoid. Diet Barat yang kaya dengan daging merah, tepung putih dan gula meningkatkan risiko. Mereka yang mempunyai pengambilan yang lebih tinggi serat mempunyai risiko dikurangkan.
 • Jurnal Nutrisi Kesihatan Penuaan. 2013. pengambilan Bawang putih adalah peramal bebas daripada fungsi endothelial pada pesakit dengan strok iskemia. pengambilan bawang putih setiap hari adalah peramal bebas daripada fungsi endothelial pada pesakit dengan ISS dan boleh memainkan peranan dalam pencegahan sekunder kejadian aterosklerotik.
 • Cuba untuk mengurangkan berat badan anda jika anda mempunyai berat badan berlebihan. Berat badan yang berlebihan meningkatkan risiko strok dan yang lebih berat seseorang itu, lebih besar risiko mereka. Pemakanan yang betul sebelum tidur juga menimbulkan risiko.
 • Mengurangkan tekanan darah tinggi secara semula jadi dengan diet, makanan, dan pil herba tertentu.
 • Mengurangkan tahap kolesterol dengan diet dan makanan tambahan
 • Mengurangkan atau menghapuskan merokok
 • Tindak mengambil alkohol.
 • Mempunyai pengambilan cecair yang mencukupi. Pesakit yang secara klinikal dehidrasi apabila mereka hadir dengan strok iskemia adalah lebih cenderung untuk menjadi lebih teruk dalam tempoh beberapa hari akan datang.
 • Aspirin adalah cara yang lebih kos efektif untuk merawat pesakit yang mempunyai risiko mendapat serangan jantung kedua atau strok berbanding ubat baru Plavix (clopidogrel). A aspirin bayi setiap hari, atau dua atau tiga kali seminggu, sering disyorkan oleh doktor untuk membantu mencegah serangan jantung atau strok, tetapi untuk orang berumur lebih daripada 70 tahun faedah boleh diimbangi oleh pendarahan risiko. Jadi, aspirin terbaik diperuntukkan bagi mereka yang lebih muda daripada umur 70 atau 65. Jika anda mengambil minyak ikan dan ginkgo, atau makanan tambahan yang lain yang dapat mengurangkan risiko pembekuan darah, anda mungkin perlu mengambil aspirin kurang kerap.
 • Wanita yang menggunakan dos rendah pil perancang adalah pada peningkatan risiko untuk serangan jantung atau strok semasa mengambil pil – Walau bagaimanapun risiko dikurangkan atau hilang selepas pemberhentian
 • Mengurangkan tekanan sebanyak mungkin. Sebarang jenis tekanan, termasuk tekanan kerja, boleh membuat ia lebih cenderung. Tekanan di tempat kerja adalah punca bahawa kebanyakan orang
 • Kurangkan penggunaan NSAID, bukan steroid ubat anti-radang.

Bagaimana Vivix boleh menghindari Anda dari Strok?

vivix untuk strok

 

Pengambilan vivix boleh mengambil untuk memperbaiki sel-sel anda yang telah rosak.

Vivix bantu lindungi dan perbaiki DNA. DNA dan sel pesakit strok rosak dan lumpuh kerana fungsi otak yang telah terganggu.

Di sini Vivix bantu baiki DNA sel pesakit strok supaya sel tenaganya berfungsi seperti sedia kala dan pulih semula.

 

Leave a Reply